Böbreklere İyi Gelen Bitkiler

Böbrekler vücuttan toksinlerin ve atıkların dışarı atılmasını sağladığından hayati önem taşımaktadır. Böbrekler görevlerini iyi yapamaz ise atıklar kan dolaşımı ve idrarda birikerek zehirlenmelere yol açabilir. Böbrek taşı hastalığı bulunan bir insan, böbrek sağlığına çok dikkat etmelidir. Böbreklerin daha düzgün çalışmasını sağlamak ve bakterilerden uzak tutmak vücudunuzun genelinde bir zindelik vererek, böbrek taşı gibi rahatsızlıkların daha çabuk atlatılmasını sağlar.
Şifalı Bitkiler;


Isırgan Otu
Bitkiler ile tedavi yönteminde ısırgan otu tek başına bir doktordur adeta. Gut hastalığı, egzama, kireçlenme, ödem ve idrar sorunları için ısırgan otu tavsiye edilir. Prostat büyümesine karşı ısırgan otu kullanılır. Isırgan otu çay ya da tentür olarak tüketilir. İdrar sorunları için önerilmesine rağmen böbrek hastaları doktorlarına danışmadan ısırgan otunu kullanmamalıdır.

Dulavrat Otu
Böbrek için üretilen ilaçların çoğunda dulavrat otu kökü kullanılmaktadır. Asya, Avrupa ve Afrika da yetişen dikenli bir bitkidir. Doğal bir idrar söktürücü ve kan temizleyici bir bitki olduğundan böbrek taşı rahatsızlığı olanlara şiddetle tavsiye edilir. Aynı zamanda mantar ve bakterileri önler. Gut, romatizma ve kireçlenmeye karşı önerilen bir bitkidir. Böbrek taşı ve enfeksiyonları için sıkça kullanılır.

Kızılcık
Çok eskiden beri şifa olarak kullanılan bu bitki, idrar yolu enfeksiyonları, mide problemleri, ishal ve diyabet tedavilerinde kullanılmıştır. Bitkinin antioksidan etkisi hücrelerin zarar görmesini engeller, vücudu güçlendirir. Kızılcığın, bakterilerin idrar yoluna tutunmasını engellediği görülmüştür. Ayrıca idrardaki asit oranını arttırdığından böbrek taşlarına karşı önleyici görevi vardır. Kızılcık bitkisini, meyve, meyve suyu, reçel ya da marmelat şeklinde beslenme düzeninize alabilirsiniz. Kan inceltici ilaç kullanan hastalar bu bitkiyi kullanmadan önce muhakkak doktorlarına danışmalıdırlar.

Yaban Mersini
Yaban mersininin meyvesi çiğ ya da pişirilerek yenebilir. Ayrıca yaban mersini yapraklarından çay yapılır. Tohumlarını kullanarak reçel yapmak da mümkündür. Yaban mersini çayı, idrar yolları için antiseptik rol oynadığından çok güçlü bir bitkidir. Bu sebeple aralıksız 3 haftadan fazla kullanılması tavsiye edilmez. Diğer kullanım alanları, ishal, göz banyosu ve hemoroid hastalıklarıdır.

Ayı Üzümü
Ayı üzümü yapraklarını dökmeyen ve gölgede yetişen bir bitkidir. Kurutulmuş yapraklarından çay yapılarak tüketilir. Meyvesi çiğ yada pişirilerek yenebilir. İdrar yolları için doğal bir antiseptiktir ancak çocuklar, gebe hanımlar ve böbrek hastaları kullanmamalıdır.

Karahindiba
Karahindiba, demir, potasum ve çinko gibi pek çok vitamin ve mineral içerir. Geçmişten bu güne böbrek rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve mide bozuklukları için kullanılmıştır. İştah açıcı ve safra kesesi ve karaciğerin işlevlerine destek olan bir bitkidir. Böbreklerden tuz ve su atılmasına yardımcı olduğundan böbrek taşı oluşumuna karşı tüketilmesi gereken bir bitkidir. İlaç kullanan hastaların doktoruna danışmadan tüketilmesi önerilmez.

Asya Ginsengi
Asya ginsengi sağlıklı böbrekler için en çok kullanılan bitkilerden biridir. Vücuda adaptasyon görevi verebilen asya ginsengi, böbreklere nasıl çalışması gerektiği konusunda adeta eğitim verir. Böbreklerin normal işlemesi için gerekli tüm desteği vererek onları zararlı maddelerden korumaya yardımcı olur.


5 yorum:

  1. teşekkürler.
    iyi bir bilgi kaynağı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Asya ginsengini nerede bulabilirim acil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, asya ginsengi bazı aktarlarda bulunabiliyor. ancak kaliteli ve bilgi sahibi bir aktar dükkanında asya ginsengi satar. asya ginsengi nin çayları da mevcut. internetten araştırıp bulabilirsiniz. biz aktarları gezmenizi tavsiye ederiz. ayrıca kapsül hap şeklinde olanları da vardır (panax) cinsel gücü artırmak için öneriliyor ancak hapları güvenlik ve orjinallik açısından önermiyoruz.

      Sil
  3. değerli yazınız için teşekkürler konu hakkında bu sitedede farklı bilgiler var http://www.bobrektasinasilduser.com/bobrek-tasina-iyi-gelen-bitkiler/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba yeliz hanım. tabiki böbreklere iyi gelen bir çok yöntem var. bunların hepsini yazmamız mümkün değil. biz sadece en etkili yöntemleri yazmaya çalışıyoruz. diğer sitelerdeki bilgiler de doğru bilgilerdir. ancak insanların bünyesine göre her yöntem işe yaramıyor malesef. sağlıcakla kalın...

      Sil