Roka Böbrek Taşı Düşürürmü

Roka böbrek taşı düşürümü? Bir çok insan böbrek taşı ağrısı çektiğinde çaresizce doğal yollardan taş nasıl düşürülür araştırma yapmaya başlar. Bazı insanlar böbrek taşı için bitkilerin işe yaradığını bazıları ise çeşitli su ve bitki sularının işe yaradığını savunur. Son zamanlarda ise roka böbrek taşını düşürümü sorusu çok sorulmaya başlandı.
Roka bitkimizi bir tanıyalım.
Kokulu bir bitki olan roka C vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca K , P  ve E vitamini ile çeşitli minareller içerir. Bilindiği üzere vitaminlerin fazla olanları böbrek taşı oluşumunu tetikleyebilmektedir.
Bu vitaminlerden başlıcaları E ve C vitaminleridir. Limondaki sitrit maddesi böbrek taşı ile savaşır. Günde 1 bardak limon  günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir. Ancak C vitamini fazla alındığında taş oluşumu riski fazlalaşır. Mesela limon suyu içtiyseniz o gün roka yenmemelidir. E vitamini yeşil yapraklı bitkilerde bulunur ve yine fazla E vitamini alımı vücudun taş üretmesine sebebiyet verebilir. Roka iştah açıcıdır ve mideyi kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır ve idrar sökücüdür. C vitamini ve E vitamini almadığınız bir gün yalnızca bir tabak üzerinde hafif zeytin yağı gezdirilmiş ROKA salatası yiyerek taş oluşumuna savaş açmış olursunuz. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, roka toprağa yakın bir bitkidir ve çok iyi yıkanmalıdır. Ispanak gibi roka da iyi yıkanmadığı takdirde böbreklerde taş riskini fazlalaştırır. Roka bilinçli ve düzenli tüketildiği takdirde böbrek taşı oluşumuna faydalı bir bitkidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder