Böbrek taşı nasıl anlaşılır

Böbrek taşı hastalığı bulunan bir hasta şiddetli ve keskin ağrılardan şikayetçidir.  Bunun yanında hastalarda mide bulantısı ve kusmalar, ishal, yüksek ateş, sindirim sistemi bozuklukları, idrar yaparken kanama, idrar yollarında yanma hissi gibi sıkıntılar da görülür.
Böbrek taşı belirtileri hastaların yaşına bağlı olarak da değişiklik gösterebilmektedir. Bazen bir yetişkinde bulunan 1 cm lik bir taş şiddetli ağrıya sebebiyet verirken, aynı büyüklükte bir böbrek taşı çocuklarda ise yüksek ateş ve kusma gibi belirtiler gösterebilir.
Böbrek taşlarının konumu bazı zamanlarda yüksek ağrılara sebep olmaya bilir. Bazı durumlarda böbrek taşının varlığı bile hissedilmeyebilir. Böbrek taşı üreter kanalına girdiği zaman yüksek ağrılara sebep olur. Melankolik denilen bu ağrılar hastayı olabildiğince zorlar hatta bazı hastalarda ağrıdan bayılmalara sebebiyet verebilmektedir.Üreter kanalına düşen böbrek taşı genelde idrarda yanma hissi ve idrarın yapılmadığı hissini vererek sık sık idrara çıkma gereksinimi uyandırır. Üreterde bulunan taşın büyüklüğüne göre yanma ve ağrı hissi değişiklik gösterebilir. Böbrek taşı düşüren hastaların idrarları kanamalı olabileceği gibi kokusu da kötü olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder